Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистките на "Марица" показаха трите трофея, които спечелиха през 2015-а

Ръководството и част от волейболистките на "Марица" показаха спечелените трофеи през 2015
Снимка: volleymaritza.bg

Женският волейболен отбор на "Марица" Пловдив показа трите трофея, които спечели през 2015-а година. На срещата с медиите присъстваха мениджърът на клуба Борис Халачев, старши треньорът Иван Петков, капитанката Ана Радичева и най-опитната състезателка на тима Радосвета Тенева.

Рецептата за успешен женски волейбол? Не знам дали съм точният човек, защото се занимавам с това само от 2010 година. Най-тежката и важна цел беше да спечелим шампионската титла, но и да развиваме отборите при подрастващите. Сега искаме да затвърдим позициите, както при жените, така и при подрастващите, коментира Борис Халачев.

Той говори и за евротурнирите, където "Марица" очаква реванша от 1/16-финалите в надпреварата за Купата на ЦЕВ срещу белгийския "Дофин" от Шарлероа след победата с 3:0 в първия мач:

В последните пет години два пъти сме играли за Купата на претендентите, а тази година - за първи път в турнира за Купата на ЦЕВ. Първия мач го спечелихме по доста благоприятен начин.  В реванша ще ни бъде трудно, но ще се постараем да елиминираме съперника. Нямаме поставени конкретни цели. Надявам се да стигнем колкото може по-напред, за да помогнем на страната ни да има коефициент, достатъчен и за Шампионската лига след време.

Треньорът Иван Петков коментира темата за доминацията, която "Марица" наложи през последния сезон:

Дали сме доминанти? Не мисля, че това е правилната дума. Все пак, това, че спечелихме три купи, ни дава удовлетворение от свършената работа през последните години, не само през последната. Щастливи сме и от последната Суперкупа, и от другите две, които вече изживяхме. Ако успеем да елиминираме Дофин, това ще ни даде допълнителна мотивация и удовлетворение от свършената работа.  Определено вторият мач ще бъде по-тежък. Силно вярваме, че ще успеем пред родна публика, каза Петков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна