Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Измихме срама на Каварна, Йорн Ланде на Нова година в Пловдив

| обновено на 18.11.15 в 14:49

Легендарният рокаджия Йорн Ланде ще бъде звездата на новогодишния концерт в Пловдив. Новината за меломаните от цялата страна обявиха на обща пресконференция градоначалникът Иван Тотев, доскорошният му колега с три мандата от Каварна Цонко Цонев и най-известният зад граница български рок китарист  Николо Коцев.  

Традиционно, в последната нощ на годината под тепетата гостуват различни известни изпълнители – български и чуждестранни, но този път копието в новогодишната програма – Йорн – безспорно ще привлече в Пловдив и хиляди фенове от цялата страна, заяви бившият кмет на Каварна, който през своето управление превърна малкият крайморски град в световно средище на рока.  

До това се стигна, след като новата кметица на Каварна Нина Ставрева изненадващо отмени запланувания там концерт на световноизвестният исландец и преди това да гръмне като скандал в международните музикални среди. Пловдив светкавично прие домакинството на това събитие, разказа кметът Иван Тотев.  

На новогодишната сцена излиза и самият Николо Коцев с групата си „Кикимора“,  който има вече два общи проекта с Йорн, който от няколко години е един от най-популярните имена на световната рок сцена. Концертът ще бъде на Централния площад, ще започне около 22 часа и, според интереса на публиката, ще продължи до ранни зори в първия ден на новата година, обеща кметът. 

Колегата му Цонко Цонев обяви, че именно Пловдив е бил най-подходящото място за провеждането на този, провален в Каварна, концерт и то в празничната нощ. Така градът ви отново се доказва като световен културен център, каза Цонко Цонев. 

Снимка
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени