Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боян Йорданов се раздели с „Томис“

Боян Йорданов се раздели с „Томис“
Снимка: БГНЕС

Боян Йорданов вече не е състезател на румънския шампион "Томис" (Констанца). Прекъсването на договора е по взаимно съгласие, след вчерашния мач на тима срещу полския "Асеко Ресовия" (Жешув) от Шампионската лига, в който румънците отстъпиха на съперника с 0:3 гейма.

За да не се стигне до санкция от страна на CEV, Боян Йорданов изведе съотборниците си, след което не взе участие в мача. Според румънския reporterntv.ro причината за раздялата е решението на ръководството на „Томис“ за орязване на възнагражденията на играчите с 20% след по-слабото начало на настоящия сезон.

В първия мач от Шампионската лига волейболистите от Констанца отстъпиха на белгийския "Юфони" (Ленник) с 2:3, като вече имат две загуби до сега.

За Томис продължават да играят трима български волейболисти Константин Митев, Методи Ананиев и Венцислав Рагин, а наставник на тима е Мартин Стоев. Масажистът на румънския шампион също е българин Искрен Искренов.

Има реална опасност да изпаднем от четворката на първенството и ръководството на клуба реши да замрази 20% от заплатите на всеки играч. Тези пари ще се дадат, ако след януари се промени класирането ни, обясни наставникът Мартин Стоев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна