Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безкомпромисен "Лестър" излезе начело във Висшата лига на Англия

"Лестър"
Снимка: www.bbc.co.uk

"Лестър" победи с 3:0 като гост състава на "Нюкасъл" и излезе начело във Висшата английска футболна лига, а нападателят на "лисиците" Джейми Варди се разписа в десети пореден мач и изравни рекорд, поставен от холандеца Рууд ван Нистелрой от "Манчестър Юнайтед" преди десетилетие.

Френският химн звуча по стадионите в Англия в знак на солидарност с жертвите на терористичните атентати в Париж, Варди откри резултата в полза на гостите в последните секунди на първата част на двубоя в "Нюкасъл". Английският национал се възползва от пас на Леонардо Уйоа, премина през Муса Сисоко, давайки аванс за "Лестър". В 62-ата минута Уйоа реализира второ попадение за гостите. Това се случи само няколко минути, след като удар на Варди срещна гредата. В 83-ата минута резервата Шинджи Оказаки с удар отблизо вкара трето попадение в полза на гостите, които имат актив от 28 точки.  "Нюкасъл" е с 10 точки на 17-а позиция.

В друга среща от кръга "Арсенал" загуби с 1:2 като гост на "Уест Бромич". В 28-ата минута столичани поведоха с гол с глава на Оливие Жиру след центриране от фаул на Месут Йозил. Само седем минути след това Джеймс Морисън изравни при подобно положение в другото наказателно поле. Пет минути преди края на първата част капитанът на гостите Микел Артета си вкара автогол от близка дистанция след бърза комбинация между Соломон Рондон и Джеймс Маклийн.

През второто полувреме Арсенал опита да изравни, но в 68-ата минута резервата Джоъл Кембъл не успя да се възползва от чисто положение пред вратата на "Уест Бромич". В 84-ата минута Санти Касорла от гостите пропусна дузпа, отсъдена за нарушение срещу Алексис Санчес. След първото си поражение в последните шест мача за първенство отборът от Северен Лондон се намира на четвърто място в класирането с актив от 26 точки. "Уест Бромич" е на 12-а позиция със 17 точки.

В друга среща от кръга шампионът "Челси" победи с 1:0 у дома тима на "Норич" с гол на Диего Коста в 64-ата минута. "Сините" прекъснаха серията си от три поредни загуби и вече имат актив от 14 точки на 15-о място във Висшата лига. "Норич" е на 16-о място до момента с две точки по-малко от столичани.

"Саутхямптън" загуби с 0:1 у дома от "Стоук Сити" и прекъсна серията си от девет поредни срещи без поражение във всички турнири. Голът за "грънчарите" вкара Боян Къркич още в десетата минута. "Саутхямптън" има 20 точки на осмо място, докато "Стоук" е с 19 точки на десета позиция.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени