Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маркус Вайсмайер идва за откриването на сезона в Банско

Маркус Вайсмайер идва за откриването на сезона в Банско
Снимка: БТА

Откриването на новия ски сезон в Банско ще състои на 12 декември. Специалният гост тази година е германската ски легенда - двукратният олимпийски шампион Маркус Васмайер.

През тази година направихме рекултивация на ски зоната, в която бяха включени още две писти - номер 10 и номер 12, с което вече покриваме 95 процента от територията на ски зоната. Закупени бяха общо 70 оръдия за изкуствен сняг, с което общата им бройка нарасна до 400. Триседалковият лифт над Шилигарника е заменен с нов модерен 6-седалков, който е с удобни меки седалки и се движи със скорост от 6 м/сек, каквато е и на кабинковия лифт. От миналата седмица има 35-40 сантиметра сняг, но само по върховете. Все още е прекалено топло и не се получава технологичен сняг, за който е необходимо температурите да бъдат под минус 3 градуса, обясни Иван Обрейков, маркетинг директор на концесионера "Юлен".


През миналия сезон Банско е посетен от около 500 хиляди туристи, а курортът за трета поредна година беше обявен за най-добра ски дестинация в България.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна