Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Валенсия" спря победната серия на "Барселона"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Барселона" завърши наравно 1:1 срещу "Валенсия" в мач от 14-ия кръг на испанското първенство по футбол, с което каталунците позволиха на столичните "Реал" и "Атлетико" да съкратят аванса им на върха в генералното класиране. "Барселона" все пак е лидер с актив от 34 точки, докато "Атлетико" е с 32 след победата с 2:0 над "Гранада", а "Реал" е с 30 след категоричното 4:1 у дома срещу "Хетафе".

"Барселона" пропиля множество шансове за гол през първото полувреме на мача на "Местая", докато домакините, играещи без голяма част от титулярите си, предимно се бранеха. Лионел Меси пръв направи странен за себе си пропуск в петата минута след удар над вратата от около пет метра, а малко след това Неймар повтори упражнението, но дори доста по-неточно от аржентинеца. Бразилецът все пак се реваншира в 26-ата минута, когато проби по лявото крило и пусна чист пас към Меси, но голмайсторът на "Барселона" отново пропусна и камерите следиха дълго време неговия невярващ поглед. Суарес също се включи в пропуските с лош удар от около 6-7 метра в 33-та минута.

Серията от неточни удари от близко разстояние на "Барселона" свърши в 59-та минута, когато Лео Меси изпрати висока топка към наказателното поле, а Луис Суарес я догони, пребори се с двама бранители на "Валенсия" и вкара гол от много малък ъгъл. И когато гостите вече се виждаха като победители, "Валенсия" нанесе своя удар. Играчите на "Барселона" загубиха топката в наказателното поле на домакините и 10 секунди по-късно тя вече беше в краката на Пако Алкасер пред вратата на Клаудио Браво. Нападателят пусна хитър пас към Санти Мина, който се разписа със силен удар за крайното 1:1.

"Депортиво" (Ла Коруня) завърши наравно 1:1 срещу "Севиля" в друг мач от събота вечер, благодарение на което "Супер Депор" запази петата си позиция в шампионата. "Бетис" и "Селта" завършиха при същия резултат своя мач от 14-ия кръг.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна