Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Голдън Стейт" продължава с рекордната си серия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът в НБА "Голдън Стейт" удължи рекордната си серия от победи от началото на сезона на 22, след като спечели като гост срещу "Бруклин" със 114:98. Звездата на "войните" Стеф Къри отново бе най-резултатен за тима, след като вкара 28 точки. 22 добави Дреймон Грийн, който бе близо до третия си "трипъл-дабъл" за сезона, след като взе 9 борби и направи 7 асистенции. Клей Томпсън завърши с 21 точки за победителите.

За "Бруклин" Тадийъс Йънг завърши с "дабъл-дабъл" от 25 точки и 14 борби, а Брук Лопес добави още 18 точки.

Победата бе 12-та поредна за "Голдън Стейт" като гост, като по този начин шампионите изравниха постижението на "Ню Йорк" от сезон 1969/70, когато "Никс" също спечелиха първите си 12 срещи далеч от дома.

Ръсел Уестбрук записа третия си "трипъл-дабъл" за сезона, а "Оклахома" спечели като домакин с 98:95 срещу "Сакраменто". Гардът на "гръмотевиците" вкара 19 точки, взе 11 борби и направи 10 асистенции за 12-тата победа на тима. Най-резултатен за победата обаче бе Кевин Дюрант, който вкара 20 точки. Турският център на домакините Енес Кантер завърши с 14 от пейката.

За "Сакраменто" (7-15) с 20 точки завърши Руди Гей. Демаркъс Казънс вкара 13 точки, а Марко Белинели приключи с 16. Италианецът имаше шанса да прати мача в продължение, но стрелбата му от тройката в последната секунда бе доста неточна.

Забивка на Джеф Грийн по-малко от секунда преди последната сирена донесе победата на "Мемфис" над "Финикс" с 95:93 в ранния мач от програмата в НБА. Крилото на "гризлитата" улови алей-ъп паса на Кортни Лий и заби през Пи Джей Тъкър, за да донесе 12-ия успех на тима си от началото на сезона.

Марк Гасол бе най-резултатен за победители с 22 точки, а Кортни Лий приключи с 18. За "Финикс" (8-13) гардовете Ерик Бледсо и Брендън Найт реализираха 23 точки и 17 точки съответно.
   

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени