Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Хетафе" с важна победа над "Спортинг" (Хихон) в Испания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Хетафе" постигна много важна победа над "Спортинг" (Хихон) в последна среща от 18-ия кръг в испанското футболно първенство и след 2:1 като гост събра 20 точки, с които измести "Бетис" от 13-ото място. Домакините, които имат отложен мач с "Барселона", са 18-и с 15 и са първи под чертата на изпадащите.

Домакините от Хихон поведоха още в 16-ата минута Арналдо Санабрия, но само в рамките на две минути в средата на втората част столичани изтръгнаха победата. Играчите на "Спортинг" бяха по-активни от самото начало на мача, като в 10-ата минута вратарят Гуаита с атрактивен скок улови опасен изстрел на Мигел Гереро.

Същият Гереро беше в основата на гола 6 минути по-късно, след като малко щастливо успя да отнеме топката и да я върне към Санабрия, за когото беше лесно да открие резултата на празна врата. Гереро продължи да създава проблеми на противниците и в 33-ата минута изпрати ново тополво воле, но пак спасено от вратаря на гостите.

Второто полувреме обаче беше за "Хетафе" и в 57-ата минута Стефан Шчепович се сгромоляса драматично в наказателното поле след единоборство с Хорхе Мере. Съдията Хавиер Естрада посочи дузпа, а Педро Леон със слаб удар прати топката в страничната греда. Но този пропуск не отчая гостите, които върнаха един гол в 69-ата минута чрез Кала, който засече подаване на Пабло Сарабия от фаул. 120 секунди след това Сарабия се разписа, засичайки подаване на Стефан Шчепович.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна