Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приятели и съмишленици си спомнят за Теодора Захариева

Теодора Захариева
Снимка: БГНЕС

Приятели и съмишленици на починалата от рак точно преди 4 години Теодора Захариева се събират в 18.00 ч. тази вечер в градинката пред столичната църква "Света София".

Теодора беше първата българка, болна от рак, която излезе на протест пред Министерството на здравеопазването заради липсващи лекарства и дори обяви гладна стачка. Тя успя да осъди министерството, с парите от обезщетението основа Центъра за защита на правата в здравеопазването и до края на живота си продължи своята битка в името на справедливостта.

В последното си интервю за "Хоризонт" Теди Захариева разказа за интересите си към връзката между душата и здравето на тялото:

От 2005 година се опитвам да разбера защо заболяването се връща отново, отново и отново. Източната философия дава отговор на това нещо и наистина аз съм убедена, че лекарите правят всичко възможно и моите уважения към тях, но четейки окултна литература, така наречената "окултна литература", допадна ми тази теория, че ние трябва да правим нещо за душата си. Това ме отведе както в Индия, така и в Непал да потърся единство между тялото и душата.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна