Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Атлетико" Мадрид остана начело в Примера дивисион

Меси, Неймар и Суарес вкараха 5 от 6-те гола във вратата на "Атлетик" Билбао
Снимка: БГНЕС

"Атлетико" Мадрид остана начело в испанското първенство, след като победи "Лас Палмас" с категоричното 3:0 като гост и увеличи преднината си срещу преследвачите. "Атлетико" е лидер с актив от 47 точки, "Барселона" е на второто място с 45 и мач по-малко, а градският съперник "Реал" е трети с 43.

"Атлетико" поведе още в 17-та минута на мача, когато Хуанфран изпрати топката на десния ъгъл на наказателното поле, а Филипе Луис я вкара в мрежата на домакините с топовен шут. Водещият голмайстор на столичаните Антоан Грийзман пък вкара другите два гола в 68-та и 89-та минута на срещата, с което оформи и крайния резултат. "Лас Палмас" остана на 16-то място след поражението, водейки с две точки пред първия под чертата на изпадащите "Райо Валекано".

"Барселона" разгроми с 6:0 играещия реално цял мач с 10 души "Атлетик" Билбао. Вратарят на гостите Горка Ирайсос беше отстранен от игра още в 4-та минута, което нямаше как да не окаже влияние върху изхода от мача. Луис Суарес, който е водещ голмайстор на лигата, наниза хеттрик, а другите три гола бяха за сметката на Лионел Меси, Неймар и Иван Ракитич. Преди мача Лионел Меси показа пред публиката своята пета "Златна топка", но треньорът Луис Енрике го извади от игра на почивката, тъй като той почувства болки в мускула на дясното бедро.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна