Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Наполи" дръпна в класирането в Италия

"Интер" направи грешна стъпка след 1:1 като домакин срещу новака "Карпи"
Снимка: БГНЕС

"Наполи" затвърди лидерската си позиция в Серия А с ключова победа като гост на "Сампдория" с 4:2. Неаполитанците записаха пета поредна шампионатна победа и уверено водят в таблицата с 5 точки пред втория "Ювентус", който в късния мач приема "Рома". "Наполи" контролираше мача през цялото време и без особено трудности стигна до трите точки. Гонсало Игуаин откри резултата в 9-та минута с 21-ия си гол за сезона, а Лоренцо Инсиние удвои преднината на гостите от дузпа в 18-та минута. Хоакин Кореа върна надеждите на домакините, като намали в самия край на първото полувреме. В 59-та минута "Сампдория" остана с 10 души след червен картон на Матия Касани, а минута по-късно капитанът Марек Хамшик възстанови преднината от два гола на "Наполи" след индивидуална акция. До края двата отбора си размениха по още един гол: италианският национал Едер направи 2:3 в 73-та минута, а Дрис Мертенс вкара четвърти гол за гостите в 79-та минута след великолепен финт и удар по диагонала.

Претендентът за титлата "Интер" допусна нова домакинска издънка след равенство 1:1 срещу новака "Карпи". Родриго Паласио откри за "Интер" в 39-та минута и "нерадзурите" очакваха това попадение да е достатъчно за крайния успех. В 83-та минута "Карпи" остана с 10 души на терена след червен картон на Лоренцо Паскуити и това съвсем притъпи бдителността на домакините, за което бяха наказани в добавеното време след изравнителен гол на Кевин Ласаня. "Интер" е четвърти в класирането с 41 точки, колкото има и третият "Фиорентина".

Националът Ивайло Чочев игра цял мач и получи жълт картон за убедителна победа у дома с 4:1 срещу "Удинезе". Успехът е изключително важен за "Палермо" в битката за оставане в елита. Южняците вече са 14-ти с 24 точки, на 6 от зоната на изпадащите.

"Фиорентина" се изкачи на трето място в класирането, след като се наложи с 2:0 срещу "Торино". Домакините осуетиха натиск на "Торино" в началото на срещата, за да стигнат до две отлични възможности за гол в 17-та минута. Първо Давиде Астори пропусна да се разпише с глава при чиста ситуация на около шест метра от вратата на гостите, а след това хърватският национал Никола Калинич открадна топката на границата на наказателното поле и стреля мигновено, но неговият удар премина покрай дясната греда на вратата на "Торино". Четири минути по-късно към серията от пропуски се включи и Филипо Бернардеши, който стреля неточно от точката за дузпа след перфектно подаване на Хума Бабакар. Натискът на "Фиорентина" даде резултат в 24-та минута, когато Йосип Иличич изпълни перфектно свободен удар извън наказателното поле, а топката прехвърли стената и матира стража на "Торино" - Салвадор Ихасо. Той получи и втория гол от статично положение, след като в 83-та минута Мануел Паскуал центрира от ъглов удар, а Гонсало Родригес засече топката с глава и оформи крайния резултат.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна