Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не просто сингъл, не клип, а късометражен филм представиха "Jeremy?"

През март т.г. феновете очакват албум на групата

2
Актьорите в клипа към песента "Тwo weeks to the great escape" се справят супер
Ерсин и Ташо бяха в студиото ни тази седмица, за да представят последния сингъл на Jeremy? "Тwo weeks to the great escape".

Момчетата не само ни разказаха за текста (вдъхновен от един от големите фестивали извън България, на които името на бандата вече се разпознава), но и ни споделиха спомените от пътуването си до Острова. За видеото към парчето споделиха, че този път са искали да го направят не само като видео клип към песен, но и да сътворят едно още по-голямо изкуство, превръщайки го практически в късометражен филм. Разказът на видеото е в черно-бялата гама, подобно на клипа към песента на бандата, за която хората често смятат че не е на български изпълнители - Fake fruits.

В действителност, момчетата споделиха, че дори самите те са били изумени от това, колко често творчеството им се припознава като чуждестранно. Не останахме и без истории от детството, спомени за първите им песни, за музикалните идоли на Ташо и Ерсин, както и за Pearl Jam,които се оказаха по един странен начин "кръстници" на бандата.

Голямата новина обаче дойде към края на предаването, когато момчета обещаха да дарят своите фенове вече и с дебютен албум, през март месец. Последни щрихи остават на Jeremy?, за да завършат картинката на първият си албум. И като казахме щрихи - говорихме буквално – основното, което им остава да изготвят, е самият дизайн на обложката (за който потърсиха съвет и предложения и от нашите слушатели).

Големи проекти и още парчета ще можем да очакваме и тази година от Jeremy?.

Чуйте какво още ни разказаха за музикалните си идоли, за новата музика, за първите си музикални стъпки и за предстоящите им планове, а традиционното блиц интервю ще намерите на фейсбук страницата на предаването.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна