Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слаба защита провали "Ботев" срещу украинци, Неделев с нов гол

"Ботев" загуби от "Черноморец" Одеса с 1:3 в Турция
Снимка: botevplovdiv.bg

"Ботев" Пловдив загуби с 1:3 от украинския "Черноморец" Одеса в контролна среща, играна в турския курорт Анталия, като "канарчетата" допуснаха два гола в самия край на мача.

Двубоят започна добре за пловдивчани и в 9-ата минута Рихави Кифуети направи пробив по левия фланг, но ударът му беше блокиран от защитник. След нов опит за шут на Лъчезар Балтанов топката попадна в Тодор Неделев, който без забавяне я насочи в долния десен ъгъл на вратата на "Черноморец" за 1:0. Пет минути по-късно Валентин Галев отрази силен удар на Хобленко. В 31-вата минута капитанът на украинския тим Филимонов уцели гредата след изпълнение на пряк свободен удар, а пет минути по-късно Орлин Старокин напусна терена принудително заради травма, като мястото му зае Радослав Терзиев. До почивката Рихави Кифуати и Серкан Юсеин от "Ботев" излязоха на удобни позиция, но стреляха неточно.

Второто полувреме предложи двуостра игра и разменени атаки. В 52-рата минута Мариян Огнянов изскочи на удобна позиция, но отправи неточен удар. Три минути по-късно футболистите на "Черноморец" организираха опасна атака, Кабаев отправи силен шут към вратата на "жълто-черните", но Валентин Галев успешно го парира. Тодор Неделев пропусна да удвои аванса на "канарчетата" в 64-тата минута. Той получи извеждащ пас от Божидар Васев. В 72-рата минута след грешка на Валентин Галев, който се подхлъзна и не успя да изчисти добре топката, Муришов изравни резултата. В 86-ата минута влезлият като смяна в "Ботев" вратар Виктор Голас излезе хладнокръвно напред и изчисти топката при опасна атака на противника. При ответната атака Наско Милев от пловдивския тим стреля неточно в аут. Минута по-късно резервата на "Черноморец" Матеус отбеляза втория гол за своя тим след грешка в защитата на "канарчетата". Секунди преди края на срещата Матеус фиксира крайното 3:1 в полза на "Черноморец".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна