Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Литекс" с първа загуба в контролите при Любослав Пенев

Футболистите на "Литекс" загубиха с 1:2 от руския "Рубин" в Испания
Снимка: pfclitex.com

"Литекс" допусна първа загуба в контролите, след като отстъпи пред руския "Рубин" Казан с 1:2 в испанския курорт Марбея. "Оранжевите" бяха равностойни през целия двубой на опитния си съперник и при малко повече концентрация и прецизност в завършващата фаза не само можеха да изравнят, но дори и да спечелят проверката. За ловчанлии отново се разписа Милчо Ангелов, като за него това беше пето попадение от началото на подготовката.

Двубоят започна лошо за българите, които допуснаха гол в мрежата си още в 10-ата минута. Тогава Ткачук се възползва от факта, че остана непокрит на задна греда и отблизо откри резултата. Срещата продължи оспорвано и динамично, с типичните за подобни сблъсъци единоборства, но в в рамките на феърплея. "Литекс" създаде 2-3 нелоши атаки, но без да успее да ги завърши по най-добрия начин. В 41-вата минута напористата игра на играчите на Любослав Пенев доведе до изравнителен гол на Милчо Ангелов. Националът Кристиян Малинов подаде към нападателя, той се освободи от бранител на "Рубин" и хладнокръвно направи 1:1.

Веднага след подновяването на играта Рафа се озова на изгодна позиция пред вратата, но не можа да отправи решителен удар. В 55-ата минута Густаво Кулма центрира отдясно и Ангелов стреля с глава, но не успя да вкара втори гол. В 57-ата минута добър пробив на Елтон завърши с прострелен пас в наказателното поле, но малко не достигна на Арсенио да засече топката в мрежата. Постепенно в игра за "Литекс" се появи почти изцяло нов състав. В 72-рата минута с добра акция руснаците изведоха Джалилов сам срещу Конов и той не сбърка, вкарвайки за 2:1. Пред юношата Тонислав Йорданов се отвори отличен шанс да донесе равенството в самия край на мача. Талантът изигра добре ситуацията и отправи опасен шут от въздуха, но не успя да прати топката в мрежата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна