Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" приключи лагера в Турция с класика срещу словашкия "Спартак"

"Левски" приключи лагера в Турция с победа с 3:0

"Левски" победи с 3:0 третия в словашката лига "Спартак" Миява в последната си контрола на лагера в турския курорт Анталия. Старши треньорът Стойчо Стоев не можеше да използва част от по-опитните футболисти - защитника Максимилиан Карнер и халфа Джереми Де Ноойер, който все още не са готови за игра след контузии. "Сините" имаха сериозно превъзходство и създадоха куп положения, но през първото полувреме така и не успяха да преодолеят вратаря Матуш Хрушка.

В 13-та минута Франсис Нар беше изведен от Мехди Бурабия сам срещу Хрушка в дясно в пеналта, но ганаецът стреля в тялото на словашкия страж.  
Малко по-късно Мигел Бедоя намери Венци Христов, който със задна ножица шутира към вратата от 12-13 метра, но Хрушка спаси. Вратарят на "Спартак" отново се намеси решително в 20-та минута, когато Веселин Минев отправи силен удар от 20 метра, но Хрушка показа отличен рефлекс и с плонж в ляво успя да избие с една ръка. Пет минути по-късно Бедоя намери Божидар Краев в пеналта и младокът стреля по тревата от 13-14 метра, но стражът на словаците избие с крак. След малко повече от половин час Бурабия центрира фалцово от корнер от ляво и топката се отби в напречната греда. Малко по-късно Нар стреля опасно с глава след подаване на Роман Прохазка, но стреля покрай целта. В 38-та минута Георги Костадинов получи пас от Христов и шутира силно от 15 метра, но над гредата. Пет минути преди почивката Христов отправи хубав изстрел от 18 метра, но отново Хрушка показа класа и изби с една ръка в корнер.

"Левски" продължи да доминира и след почивката и в 57-та минута заслужено поведе. Бурабия центрира от дясно от фаул и оставеният непокрит Георги Костадинов от границата на малкия пеналт от въздуха засече с крак в мрежата. Малко по-късно Бедоя изведе Краев в чиста позиция в дясно в пеналта, но от десетина метра крилото стреля по диагонала край гредата. В 81-та минута Мигел Бедоя удвои с точен удар от дъгата пред наказателното поле в долния ляв ъгъл на вратата на Хрушка след пас на резервата Мики Орачев. Четири минути по-късно Джъстин Менголо вкара първия си гол със "синята" фланелка с хубав удар от около 22 метра. В 87-та минута Менголо можеше да се разпише за втори път. Той нахлу на скорост в дясно в пеналта и шутира по диагонала, но Хрушка успя да докосне леко топката и тя се отби от страничната греда и се върна в ръцете на вратаря.

Отборът на "Левски" се прибира утре вечер в България, а на 16 февруари в 19 и 30 часа ще представи отбора си за новия сезон в зала "Сити Марк Арт Център" (бивше кино "Левски") на булевард "Янко Сакъзов" 30 в София на благотворително  тържество в помощ на кампанията "Левски в училище". Кувертът е на стойност 100 лева и ще се продава в офиса на клуба на улица "Тодорини кукли" 47.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна