Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" отнесе грузинския "Саповнела" в Турция

"Берое" победи грузинци в Алания

"Берое" завърши лагера си в турския курорт Алания с разгромна победа 6:0 над грузинския "Саповнела". Логично "беройци" бяха доминиращият отбор на терена през всичките 90 минути и заслужено се поздравиха с успеха, а старши треньорът Петър Хубчев даде шанс за изява на всички свои футболисти. Междувременно стана ясно, че румънският футболист на проби Александру Някша е освободен от лагера, след като не е удовлеторил очакванията на треньорския щаб.

Първото попадение падна още в 3-та минута, когато Спас Делев центрира в наказателното поле където Стивън Петков засече с глава топката в мрежата за 1:0. В 10-та минута преднината беше удвоена, след като Елиаш да Силва изведе по отличен начин Спас Делев, който завърши атаката с техничен удар - 2:0. Четири минути след това при многоходова комбинация Игор Джоман получи топката на границата на пеналта, където обаче бе фаулиран, и главният арбитър посочи точката за изпълнение на 11-метров наказателен удар. С изпълнението се нагърби Елиаш да Силва, който бе безпогрешен и покачи на 3:0. В 22-та минута Спас Делев бе изведен от дълбочина и остана сам срещу вратаря на грузинците, реализира без особени затруднения за 4:0. 8 минути по-късно след подаване на Неманя Милисавлевич, Спас Делев се озова зад отбраната на "Сапонвела", но на два пъти пропусна. Пет минути преди края на първото полувреме Веселин Пенев получи топката вляво по атаката, овладя я с гърди и напредна няколко метра, за да се разпише от непосредствена близост за 5:0.

В средата на втората част Емин Ахмед получи топката отдясно и веднага центрира в малкия пеналт, където над всички извисен бе Исмаил Иса, който с глава се разписа за 6:0. В 82-та минута гол на Исмаил Иса бе отменен заради игра с ръка в наказателното поле.

Това бе и последната проверка на "Берое" за зимната подготовка, като утре тимът лети обратно за България, където от понеделник ще се подготвя за предстоящия шампионатен двубой срещу "Пирин" Благоевград.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна