Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гари Невил с първа победа в испанското първенство

"Валенсия"-"Еспаньол"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гари Невил спечели първата си победа в испанското първенство по футбол, след като воденият от англичанина тим на "Валенсия" се наложи с 2:1 над "Еспаньол" в мач от 24-ия кръг. "Прилепите", които нямаха успех в 12 поредни мача в "Примера дивисион", вече са на 11-о място в класирането, докато каталунците останаха на 17-а позиция.

Домакините от Валенсия получиха гол в 52-та минута след точен удар на Оскар Дуарте, но стигнаха до пълен обрат с две попадения в рамките на пет минути. Алваро Негредо се разписа в 71-та, а малко по-късно Денис Черишев оформи крайното 2:1.

"Привържениците на клуба са невероятни. Те ни подкрепиха, независимо от лошата серия и от получения гол в началото на второто полувреме. Ние също отговорихме подобаващо на гола на Еспаньол, защото знаехме какво ще означава тази победа за нашите фенове. Знаехме, че вечерта ще бъде емоционална", каза бившият английски национал.

В друг мач от съботната програма на Примера, "Депортиво" (Ла Коруня) и "Бетис" завършиха наравно 2:2. Алекс Берхантиньос даде аванс на домакините в 15-ата минута, но Шарли Мусонда и Хуан Варгас направиха пълен обрат с попадения в 20-ата и 37-та. Депортиво все пак стигна до точка на "Риасор", след като Файкал Фажр се разписа в 51-та минута.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна