Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководството на "Дунав" глоби футболистите за резила срещу ЦСКА

"Дунав" (Русе)
Снимка: БГНЕС

Ръководството на ФК "Дунав" взе решение да наложи финансови санкции на футболистите и треньорското ръководство след загубата с 0:6 от ЦСКА в София вчера. Това съобщи председателят на управителния съвет на клуба д-р Симеон Симеонов.

"Срамен резултат. Срещата беше контрола, но това не ни оправдава, че не показахме на какво сме способни", коментира след мача старши треньорът Веселин Великов.

"Да, това е само контрола. Да, това е ЦСКА. Но това е сериозен удар срещу имиджа, който трупаме от година и половина насам. Ние сме кандидат за влизане в елита. Влагаме много това да се случи и Дунав да се завърне сред най-добрите в България след четвърт век изгнание. Затова е недопустимо да регистрираме подобни резултати, дори и в приятелски мачове", заяви д-р Симеонов.

От клуба припомнят, че за последната година и половина отборът от Русе е извървял пътя от аматьорския футбол до убедителното завръщане в професионалния футбол и към момента е водач в класирането на "Б" група с актив от 38 точки, с четири повече от преследвачите "Поморие" и "Локомотив" (Горна Оряховица). За 17 срещи през есента "Дунав" има 11 победи, пет равенства и само една загуба.

Шампионатът на втория ешелон се подновява на 27 февруари, когато дунавци приемат "Нефтохимик". Междувременно те ще завършат участието си в турнира "Балчик Къп" с мач на 17 февруари срещу "Ботев" (Враца) и ще представят официално отбора за пролетния полусезон с контрола срещу "Етър" (Велико Търново) на 20 февруари в Русе.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна