Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КРИБ подкрепи кабинета "Борисов"

Снимка: БГНЕС

От Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ) призоваха да спрат опитите да се дестабилизира управлението предвид сложната международна обстановка. Председателят на организацията Кирил Домусчиев декларира подкрепа за кабинета "Борисов" и подчерта, че правителството е извършило редица реформи:

Обстановката около България е доста взривоопасна. Рисковете за страната са много големи предвид бежанската вълна, която се очаква в следващите месеци много сериозно да ни засегне. Считаме, че не е сега моментът всеки да дърпа чергата към себе си, да клати кабинета, да се създават какви ли не интриги и да се отделя внимание на неща, които в момента не са толкова фундаментални за държавата. Трябва в един такъв момент да сме единни като нация и в тази връзка подкрепихме кабинета на г-н Борисов, тъй като това е един кабинет, който през миналата година извърши доста полезни неща и доста реформи.

По повод писмото от началото на годината, с което от КРИБ поискаха оставката на министър Румяна Бъчварова, Домусчиев каза, че оставка вече не се иска.

Срещата на ръководството на КРИБ с премиера Бойко Борисов, вицепремиерите Томислав Дончев и Румяна Бъчварова, както и с министър Теменужка Петкова продължи три часа.

Възможно е от април и с началото на новия регулаторен период такса „задължение към обществото“ да започне да намалява, ако се предприемат 15 стъпки, обясни пред медиите Кирил Домусчиев. Мерките са били обсъдени с министрите и премиера. От бизнеса настояват и за по-облекчени условия за внос на квалифицирана работна ръка.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна