Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турнирът „Странджа“ започна с гаф

Турнирът „Странджа“ започна с гаф
Снимка: ЕПА/БГНЕС

С гаф започна 67-ото издание на международния турнир по бокс "Странджа" в столичната зала "Универсиада". Неприятното недоразумение засегна най-добрите ни състезателки в категория 51 килограма Стойка Петрова и Станимира Петрова.

Според схемата, разпространена снощи от организаторите, Станимира Петрова трябваше да излезе първа от българките на ринга срещу тунизийката Алем Елгул. Оказа се, че официалният жребий е изпратил Стойка Петрова срещу тази съперничка, а при вписването на състезателките е допусната грешка и на нейно място е поставена европейската шампионка. В програмите, раздадени на съдиите, също бе вписана Стойка Петрова. Тя е била уведомена, че трябва да боксира в другата част на схемата и присъства в залата като зрител след сериозна сутрешна тренировка. Станимира Петрова пък загряваше напразно около ринга.

В крайна сметка се разбра, че Стойка Петрова трябва да боксира срещу тунизийката, а главният съдия и супервайзърът на турнира преместиха срещата им последна в следобедния сеанс, както е по правилата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна