Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Николов с бенефис на 8 май

Владимир Николов с бенефис на 8 май
Снимка: БФВ

Владимир Николов ще прекрати състезателната си кариера с бенефис. "Тимът на звездите" ще се изправи срещу мъжкия ни национален отбор на 8 май в "Арена Армеец". Избраният за най-добър диагонал в света през 2010 година и дългогодишен капитан подготвя спектакъл под наслов "Моята игра".

Имената на гост-звездите, които ще участват в този уникален по рода си за България спектакъл, ще се обявяват в медиите последователно всяка седмица.

38-годишният Владимир Николов е шампион на три държави – България, Франция и Италия, както и бронзов медалист с националния тим на Световното първенство през 2006 година, на Световната купа през 2007 година и на Европейското първенство през 2009 година. Участник на две Олимпиади – в Пекин 2008 и в Лондон 2012, като в британската столица България стига до малкия финал, но губи от Италия с 1:3 гейма.

Наскоро Николов беше избран за наставник на младежкия национален отбор на България до 20 години. Тимът ни ще участва на Европейското първенство, което ще се проведе от 2 до 10 септември в Пловдив. Той е и президент на волейболен клуб "Левски Бол". Легендарният спортист основа и собствена школа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна