Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байдън определи представянето си на кандидатпрезидентския с дебат Тръмп като "лош момент"

Автор:
Джо Байдън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Джо Байдън даде за "Ей Би Си" първото си телевизионно интервю след предизборния дебат с предшественика си Доналд Тръмп на 27 юни. Байдън определи представянето си тогава като "лош момент" и увери, че то не е признак за някакво по-сериозно състояние:

"Бях изтощен. Не се вслушах в инстинктите си по отношение на подготовката и беше лоша нощ. Бях болен. Чувствах се ужасно. Всъщност лекарите бяха с мен. Попитах дали са направили Covid-тест, защото се опитваха да разберат какво не е наред. Тестваха ме, за да видят дали нямам някаква инфекция, вирус. Нямах. Просто имах наистина тежка настинка", каза Джо Байдън.

Той заяви, че поема вината за лошото си представяне, което, по думите му, се е дължало на недобра подготовка, изтощение и заболяване.

След това коментира и поведението на Доналд Тръмп, като цитира данни, че по време на 90-минутния дебат съперникът му е излъгал 28 пъти.

На митинг, малко преди да говори пред "Ей Би Си", Байдън заяви, че няма да оттегли кандидатурата си и ще спечели отново президентските избори.

От телевизията обявиха, че са предоставили възможност за подобно интервю и на Доналд Тръмп, но той е отказал.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна