Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Виляреал" пропусна шанса си да се доближи до "Реал" Мадрид

"Севиля" стигна само до равенство срещу "Хетафе"
Снимка: БГНЕС

"Виляреал" загуби с 0:1 като домакин от "Лас Палмас" в среща от 28-ия кръг на футболното първенство на Испания и пропусна шанса да се доближи до третия в класирането "Реал" Мадрид. Единственото попадение в мача реализира Давид Гарсия в 30-та минута. Домакините не бяха допускали гол във вратата си в последните седем мача от шампионата и бяха в серия от 15 поредни срещи без поражение. В 86-та Серхио Араухо пропусна да отбележи втори гол. "Виляреал" има 53 точки актив и заема четвърто място в Примера дивисион, а "Лас Палмас" е на 14-а позиция с 30 точки.

Петият в класирането "Севиля" завърши 1:1 като гост на "Хетафе". Домакините пък сложиха крак на серията си от седем поредни загуби. Евер Банега откри резултата от пряк свободен удар за "Севиля" 11 минути преди края на мача. В 86-та минута Емилиано Веласкес изравни за "Хетафе".

В късния мач "Депортиво" Ла Коруня и "Малага" направиха 3:3. Чарлс даде преднина на гостите от Малага в 29-та минута, но в 43-та минута домакините изравниха чрез Селсо Борхес. Гостите отново поведоха в 63-та минута, когато след изпълнение на ъглов удар Игнасио Камачо се разписа след удар с глава. В 66-та минута Федерико Картабия отново изравни . Лукас Перес в 80-та минута даде преднина на "Депортиво", но минута преди края на двубоя Алехандро Арибас си вкара автогол. "Малага" завърши мача с човек по-малко след червен картон на Камачо в добавеното време. Това бе 12-ти пореден мач без победа за "Депортиво". "Малага" е в серия от пет мача без успех. Домакините остават на 12-та позиция в таблицата с 33 точки. Със същия актив е и "Малага", който заема 11-ото място с по-добра голова разлика.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна