Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов призова политическите сили да спрат коментарите по темата "съдебна реформа"

Снимка: БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов призова политическите сили да спрат коментарите по темата "съдебна реформа" и да оставят правосъдният министър да си свърши работата.

От няколко дни с особен интензитет Борисов спори задочно с Радан Кънев за това, кой контролира съдебната система, след като многократно лидерът на ДСБ обвиняваше премиера в зависимост от главния прокурор. Вчера Борисов го обвини, че иска да кадрува в съдебната система и държи под контрол Върховния конституционен съд и Софийския градски съд. Днешният отговор на Радан Кънев беше, че Борисов лъже и именно в този контекст на задочен диалог чрез традиционни и социални медии премиерът призова всички да се дръпнем настрани, а съдиите и прокурорите да си направят реформата. После се обърна лично към Радан Кънев.

Но докато не станат наясно със себе си, защото действително имат раздвноение, няма как да си управляваща опозиция. Той отива при президента с РБ, а на другия ден казва, аз съм опозиция. РБ част от управлението ли е или не е част от управлението. Но това е все едно да направя в парламента опозиция на управлението на ГЕРБ. Няма логика в това, което правят.
Всеки ден, от сутрин до вечер по медиите само коментира ГЕРБ. И всеки ден единствено ГЕРБ му е в устата, аз затова му отговорих. Да сте го чули да говори за БСП нещо?


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени