Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Кристъл Палас" се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Англия за пръв път от 21 години

"Кристъл Палас" няма победа във Висшата лига от миналата година, но се класира за полуфиналите за Купата
Снимка: БГНЕС

С два късни гола "Кристъл Палас" победи втородивизионния "Рединг" с 2:0 като гост и се класира за полуфиналите в турнира за купата на английската Футболна асоциация за първи път от 1995 година.

Столичани откриха резултата в 86-ата минута чрез Йоан Кабай от дузпа, отсъдена за нарушение на Джейк Купър срещу Яник Боласие в наказателното поле. Защитникът на домакините Купър получи втори жълт и червен картон, а с човек повече "Палас" стигна и до второ попадение. В четвъртата минута на добавеното време резервата Фрейзър Кемпбъл беше изведен сам срещу вратаря от Уилфред Заха и оформи крайното 2:0.

Мачът беше труден, но ние създадохме достатъчно шансове и трябваше да решим нещата далеч преди дузпата в края. Сезонът ни се развива странно. В турнира за Купата се представяме страхотно, но във Висшата лига сме прекалено нервни. Надявам се тази победа да ни даде повече самочувствие и в срещите от шампионата, коментира мениджърът на победителите Алан Пардю.

"Кристъл Палас" няма победа за първенство от 19 декември вече в 12 поредни мача и се свлече на 15-о място в класирането. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени