Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И Христо Златанов прие поканата на Владимир Николов

Снимка: БФВ

Най-добрият реализатор в Италия за всички времена Христо Златанов е третата гост-звезда, която ще участва в бенефиса на Владимир Николов. Той ще се включи в "Тима на звездите", водени от Владимир Алекно, в супершоуто на 8 май в "Арена Армеец".

Христо Златанов, който е син на единствения българин, приет във волейболната зала на славата - легендарния Димитър Златанов, и Владимир Николов са бивши съотборници и приятели. Двамата играят заедно в италианския "Копра" (Пиаченца), където по това време в отбора са и разпределителят Андрей Жеков и талантът Николай Пенчев.

Христо Златанов е роден в София, но израства като професионален волейболист в Италия. През забележителната си кариера звездата сменя шест италиански тима, като от 2003 година досега се състезава за италианския "Пиаченца", където несъмнено е символ на тима. Той е шампион на Италия за сезон 2008/2009, носител е на Купата на Италия за сезон 2013/2014 и Суперкупата през 2009 година. През 2014 година Златанов-младши преминава квотата от 9000 реализирани точки в своята кариера, което автоматично го превръща в най-добрия реализатор на Апенините за всички времена.

През 1997 година Христо Златанов получава италианско гражданство, като за тима на "Скуадра адзура" изиграва 142 мача. С националния отбор на Италия Златанов печели Световната лига през 1997 година и 1999 година, а също участва и на Олимпиадата в Пекин. Въпреки че тази година топ реализаторът на Италия ще навърши 40 години, той продължава да бъде най-важният играч за своя отбор "Пиаченца". Името на Христо Златанов е в златна звезда на първо място в клубната зала на тима.

Бенефисният мач "Моята игра" е на 8 май в зала "Арена Армеец". Начало 18:00 часа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна