Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руският треньор на "Славия": Засега всичко ми харесва

Александър Тарханов
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на футболния "Славия" Александър Тарханов коментира впечатленията си от българския футболен шампионат след около два месеца и половина работа в софийския клуб.

Нивото е добро. Има два отбора, които се отличават по качество на играчите, по инфраструктура. Това са "Левски" и "Лудогорец". Те се борят за първо-второ място. Мисля, че "Лудогорец" ще стане шампион, а ние ще спорим с "Левски" за среброто", заяви Тарханов за "Советский спорт".

Руският спец е доволен и от работата си в "Славия". Засега всичко ми харесва. Имаме млад отбор, в титулярния състав играят шест момчета, които са на възраст от 18 до 21 години. Освен това, "Славия" има най-добрата школа, в първенството на България за юноши до 17, 18 и 19 години всичките тимове са сред лидерите, а често заемат и първите места. В представителния отбор имаме петима наши възпитаници. С нас се готвят доста младежи, много 17-годишни. Централният защитник Велков вече е основен футболист, а е само на 19. Смятам, че с тези момчета е възможно да се създаде силен отбор, каза още Тарханов.

Нямаме финансовата възможност да купуваме скъпи играчи, клубът е частен. Един от вариантите за финансиране е продажбата на футболисти. В тази година, ако имахме нужните финанси, в отбора щяха да останат двама от водещите полузащитници: Карачанаков и Манзоро. Те и бележеха, и даваха асистенции. Но бяха продадени: трябваше да се осигурят средства, допълва Тарханов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени