Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиян Любомиров: Творческото писане те прави и по-добър читател

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Събрахме много шарени групи – както по възраст, така и по опит с писането и литературата като цяло, като вече има доста сериозни заявки. Това обясни в предаването "Хоризонт до обед" Илиян Любомиров, съосновател на стартиралата преди седмица Творческа академия "Валери Петров“.

Всяка седмица има по едно теоретично и по едно практическо занятие, получават се много живи и пъстри дискусии, а всички са обединени от любовта към словото, разказа още Любомиров, според когото дори да не те направят професионален, завършен писател, тези курсове те правят по-добър читател.

На тези занятия доказани в своята област хора могат много синтезирано да предадат своето ноу-хау и рецепти за успех, посочи Илиян Любомиров:

Големите книги не стават по правила и по учебник, но за да се научим да нарушаваме правилата като гении, първо трябва да се запознаем с тях.

Като позитивен момент в работата на Академията Любомиров открои готовността и желанието на курсистите да се учат и това, че не са дошли с претенцията, че са готови, завършени писатели.

От септември стартират и майсторски класове, като новата академична година ще разшири полето на познание за писането, увери Илиян Любомиров.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени