Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столични университети организират съвместно почистване на "Студентски град"

Снимка: wikimedia.org
Столични университети организират съвместно почистване на "Студентски град" на 17 април от 10 часа, съобщи в предаването "Преди всички" председателят на Студентския съвет на Софийския университет Васил Силяновски:

Най-проблемите места винаги са там, където се събират най-много хора - пред Зимния дворец, пред дискотеките... Това са местата, на които, може би, ще трябва да бъде наблегнато. Това, което сме се разбрали, че всеки ВУЗ ще си изчисти междублоковите пространства и градинки, които принадлежат на блоковете, които съответният ВУЗ стопанисва. Три общи пункта - пред УНСС, пред Зимния дворец и пред зала "Христо Ботев", където да има пунктове за взимане на материали за събирането на отпадъците и там фактически ще се създадат работни групи между различните университети, които да почистят общите пространства.

В момента, в който се съберат достатъчен брой боклуци, ще бъдат викани хората от Общината, подсигурени са камиони и съответно, те ще могат да бъдат извозвани навреме, каза председателят на Студентския съвет на Софийския университет Васил Силяновски.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна