Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пърформанс „101 души” - новите технологии и съвършенството на човека

Дали вечният враг, който търсим навън, всъщност не е вътре в нас самите? Защо трябва да виним другите за нашите неуспехи?

Пърформансът „101 души”, част от арт фестивала Sofia underground се опитва да даде отговор на тези и още много други въпроси.
Авторът Вероника Преждарова обяснява: 

Пърформансът има футуристичен поглед за развитието на съвременното общество, в което хиляди учени по света работеят в лаборатории с цел да създадат нови технологии и да направят хората съвършени. Но дали чрез тези технологии човек става съвършен или забравя за себе си, за да им служи? В пърформанса се фокусираме върху една от новите технологии, от които се очаква да променят човека и които са масово разпространени. Тези технологии са чиповете. Избираме точно тях, защото се очаква в близко бъдеще да имат интеграция в човешкия организъм и евентуално биха могли да доведат до вътрешен баланс или до конфликт. Чрез изразните средства на кукления театър и пантомимата ще се опитаме да представим визуално вътрешния свят на бъдещия човек....а чрез дигиталните изкуства и по- специално електронния звук пресъздаден от електричеството ще представим неговите мисли за обкръжаващия го свят...

Целият репортаж на Спас Крайнин можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна