Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Тотнъм" се отдалечава от титлата

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Тотнъм" се прости с шансовете си да спечели титлата в Англия, завършвайки наравно 1:1 у дома срещу "Уест Бромич" в последен двубой от 35-ия кръг. Лондончани се намират на втора позиция във Висшата лига и изостават на седем точки след лидера "Лестър Сити" три кръга преди края на сезона. "Лисиците" могат да станат шампиони още в неделя, ако спечелят на "Олд Трафорд" срещу "Манчестър Юнайтед", който все още има шансове на теория да се класира в челната четворка.

Двубоят на "Уайт Харт Лейн" започна с превъзходство за домакините и вратарят Боаз Майхил изби с една ръка опасен удар от фаул на Кристиян Ериксен, а след това отби в гредата шут отблизо на Хари Кейн. Затрудненията за стража на "дроздовете" продължиха, като Кейн отново беше близо гола. Още един път гредата помогна на Майхил след коварен удар от фаул на Ериксен. В 33-ата минута "Тотнъм" спечели аванс, след като Кристиян Ериксен центрира отдясно от фаул и Крейг Доусън вкара топката в собствената врата.

Веднага след почивката домакините за трети път удариха греда чрез Ерик Ламела, който стреля от движение към вратата на "Уест Бромич", но топката пак не пожела да влезе в мрежата. В 73-ата минута Крейг Гарднър центрира отляво от корнер и Крейг Доусън се възползва от грешка на вратаря Уго Йорис и защитата, реализирайки изравнителния гол в полза на гостите.

До края на срещата столичани не успяха да намерят верния път към вратата, пазена от Боаз Майхил. През уикенда "Тотнъм", който има 69 точки, играе лондонско дерби с "Челси". Отборът на "Уест Бромич" е в долната половина на класирането, но е с 41 точки и е сигурен за мястото си в елита през следващата кампания.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени