Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен отвори врати обновеният център за социална рехабилитация

В Плевен отвори врати обновеният център за социална рехабилитация и интеграция  за деца с увреждания. 63 деца на възраст от 3 до 18 години ползват услугите на педагози, логопеди и терапевти. Директорът Габриела Аспарухова настоява  Агенцията за социално подпомагане  да увеличи капацитета  на центъра, за да бъдат приети всички желаещи от листата на чакащи деца. 
Центърът вече се намира в реновирана по проект "Красива България" сграда. Сега ползват 260 квадрата, в които са обособени 5 кабинета и 3 зали, място за почивка и арт-терапевтичен кът. Децата посещават и други институции - детски градини, училища и идват тук почасово. За услугите и намеренията разказва Габриела Аспарухова:

Рехабилитаторите предоставят боба-терапия, укрепване на мускулатура. Педагозите имат занимания, групови дейности. Една от терапиите, които ще правим е хипо-терапия т.е. конна езда. Получихме малко финансиране от фондация "Помощ за благотворителността в България", които заплащат транспорта. А конната база ни посреща безплатно, доброволно, а хората са с отворени сърца в Село Рибен

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна