Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Гечев: Управляващите са в ръкопашна схватка

Правителството се крепи върху остатъците от БДЦ, смята Гечев

Снимка: БГНЕС

Никой друг, освен Той (Бойко Борисов) и вторият, който не става за президент (Цветан Цветанов), не знае кой е кандидатът на ГЕРБ за президент. Кой? се  опитваше да си реализира схемите чрез Той. БСП предложи различен подход – вътрешнопартийно допитване. Вместо Той няколко хиляди души ще кажат своята дума. Това мнение изрази пред „Хоризонт“ проф. Румен Гечев, заместник-председател на ПГ на БСп Лява България. Когато Той реши, Той ще обяви кой е кандидатът за президент, подчерта Гечев, според когото сме свидетели на разпад на управляващата коалиция, започнал с оттеглянето на ДСБ, а след като панически от потъващия кораб е излязла и АБВ, сега се оттегля БДЦ:

Цялата разправия и разпад е в борбата за кокала и кой да се докопа до трикрилния гардероб. В момента това, което крепи правителството, е останалият остров от БДЦ – партията „Лидер“, ръководена от сестрата на г-н Ковачки - г-жа Ковачка. Този малък остров най-вероятно ще подкрепя до последно това правителство. 

Разправиите за комисии и други са подробности, става дума за решаване на някои бизнес трудности, убеден е Гечев и попита още:

Какво става с българския кораб? Основното ядро управляващи не могат да се гледат един друг, което навява тревожни мисли. Управляващите се намират в ръкопашна схватка. Наблюдаваме безплатно шоу, но всъщност то е много скъпо за българската икономика, тъй като докато капитаните на кораба са в ръкопашна схватка, се движим към скалите, които не са далеч. 

Румен Гечев твърди още, че в доклада на ОЛАФ за злоупотребите с евросредства ясно е записано, че България е сред първите три страни за периода 2007- 2015 година по брой на установени груби нарушения на използване на европейските фондове и корупция и че те са се удвоили през последната година.

Цялото интервю с Румен Гечев чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна