Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Танев: РБ ще реши за президент, след като разбере решението на левицата

Димитър Танев
Снимка: БГНЕС

Окончателното решение за участието в президентските избори Реформаторският блок ще вземе, след като разбере дали левицата ще се яви на тях консолидирана. Това заяви в Стара Загора депутатът от РБ и заместник-председател на "Движение България на гражданите" Димитър ТаневВ интервю за "Хоризонт" той коментира, че ГЕРБ може и да обявят по-рано своя кандидат за президент, след като днес председателят на Народното събрание Цецка Цачева заяви, че имат своята кандидатпрезидентска двойка и имената са разпознаваеми.

Димитър Танев обясни и защо РБ изчаква да види кои ще са номинациите на левицата и ГЕРБ, за да обяви своите кандидати:

Ние считаме, че ако има ясен фронт против настоящото управление, което да е консолидирана левица и различни сателитни политически сили, които да застрашат сегашното управление, то логично е всеки да загърби своето партийно его и да излезем с много силна дясноцентристка кандидатура, която още на първия тур да спечели и да покажем, че настоящото управление няма алтернатива. Когато обаче отделните политически сили започват през президентската кампания да правят своята политическа аритметика и стратегия, тогава логично е РБ да издигне своя кандидатура и да се докаже максимално на предстоящите избори.

Димитър Танев коментира и казуса с парк "Бедечка" в Стара Загора, заради който лично организира кръгла маса. Според него решение на проблема има и той е в ръцете на местната власт.

Цялото интервю с Димитър Танев можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени