Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водният цикъл на град Враца буди недоволство заради разкопаните улици

Снимка: Община Враца

От 7 години във Враца се изпълнява най-мащабният проект за градски воден цикъл – 136 млн. лева, финансрани от ОП "Околна среда“ за реконструкция на над 150 км градска ВиК мрежа, модерна пречиствателна станция и нов захранващ водопровод.

Мащабите и ползите от проекта са на заден план на фона на недоволството на хората – градът е разкопан, а маршрутите за придвижване постоянно се променят.

Според ръководителя на проекта Маряна Рашева обаче работата по строително-монтажните дейности ще бъде завършена до края на годината:
Опитът ни досега по изпълнение на проекта доказа, че има много непредвидени обстоятелства по него – липсата на подземен кадастър, неточности при проектирането, организационни проблеми в самите строителни фирми.

Градът е разделен на два етапа като изпълнение с два договора, които хаотично са разделени, посочи като причина Рашева за недоволството на хората от всички краища на града:
Няма логика – не е, примерно, северозападната да е в единия, а югоизточната в другия и има една улица, на която канализацията се включва в единия договор с единия изпълните, а водопровода с друг изпълнител.

Повторни изкопи сме правили на много места, където не излизат пробите или сме установили некачествено изпълнение, допълни ръководителя на проекта за воден цикъл на Враца.

Подробности чуйте в репортажа на Ива Антонова, както и анкета с жители на града, в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна