Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обама се включва в кампанията за свой наследник

Барак Обама
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Барак Обама ще се включи днес в кандидатпрезидентската кампания за своя наследник. Обама ще участва в предизборно събитие на Хилъри Клинтън в Шарлът, Северна Каролина. Държавният глава официално подкрепи Клинтън миналия месец.

Това се предполага да бъде едно от техните съвместни участия в момент, в който рейтингът на Обама е над 50%.

От изявление от кампанията на Клинтън става ясно, че в Конгресния център на Шарлът двамата ще дискутират надграждането на прогреса, който страната е постигнала и тяхната визия за една Америка, която по-силна, когато е сплотена.

По-рано говорителят на Белия дом Джош Ърнест обяви, че Обама е готов да използва влиянието си за успеха на вероятния кандидат на демократите:

През годините президентът разви една дълбока признателност относно издръжливостта ѝ, когато е под пара и заангажираността ѝ към ценности, които са споделяни от президента.

Междувременно в Рали, Северна Каролина предполагаемият кандидат на републиканците Доналд Тръмп ще проведе свое събитие. Източник от Републиканската партия, цитиран от местни медии, заяви, че на срещата с избиратели Тръмп ще адресира случили се наскоро значими за националната сигурност моменти, както и ще започне да третира гласуването за Клинтън като избиране на трети мандат на Обама.

Северна Каролина се очертава като един от  най-оспорваните щати в тазгодишната президентска кампания. Именно в Северна Каролина Барак Обама спечели с малко през 2008-а, а след това загуби с малко от Мит Ромни през 2012-а. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна