Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хора недоволстват заради спрян влак, от БДЖ обявиха, че това е временно и е заради ремонти

Снимка: БГНЕС

Започна подписка за възстановяване на спрян влак между Горна Оряховица и Плачковци. Курсът беше отменен от БДЖ от първи юли, което принуди ползващите железницата да търсят алтернативен транспорт, за да стигнат до работните си места в Трявна.

Всяка делнична сутрин по направлението Горна Оряховица - Плачковци, двайсетина души пътуват с железницата до работните си места в Трявна, където композицията пристига в 8.30 часа. След спирането на влака, Виолета Недялкова пътува от Дряново до Трявна с кола:

Ние нямаме друг транспорт по този маршрут, няма автобусна линия и единствено само с влак се придвижваме за работа. Въпреки че имам абонаментна карта, ползвам услугата само в едната посока,  аза идване на работа сутрин си плащам допълнително на кола.

Осен споделеното пътуване, другата възможност за засегнатите от промяната е да се придвижват с първия сутрешен влак, но така пристигат час и половина преди започването на работния ден.

Хората са притеснени и че спирането на влака няма да е само временно, тъй като досега заради ремонт на подвижния състав, композициите били заменяни с автобуси, но от 1 юли алтернативен транспорт не е осигурен. Недоволството си пътниците изразяват в подписка, която ще изпратят до управлението на БДЖ и народните представители от региона.

Във връзка с подписката, от БДЖ съобщиха за "Хоризонт", че пътническият влак от Бяла за Плачковци е отменен временно, поради планирана ремонтна програма на локомотиви през летния сезон и вследствие на настъпили неотложни аварийни ремонти.

Ремонтите на локомотивите в депото в Горна Оряховица се очаква да приключат до 15-и юли и от 18-и юли да бъде възстановено движението на влака по целия му маршрут.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени