Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столично дерби от първия кръг в съботния ден

Локомотив Сф - Левски
Снимка: БГНЕС

Два мача от откриващия кръг на Първа лига ще се изиграят днес. От 19:00 часа Локомотив Пловдив посреща Арда, а от 21:15 Левски гостува на Локомотив София в "Надежда".

"Сините" започват новия сезон с нов треньор и подновени надежди за силно представяне и трофей. Станислав Генчев бе посрещнат радушно от феновете на Левски, след като се представи много силно начело на Крумовград през последния сезон. С неговото идване спадна и напрежението на "Герена", породено от конфликта между предишния треньор Николай Костов и част от привържениците на тима. Левски бяха активни и на трансферния пазар, привличайки редица нови играчи - хърватския вратар Матей Маркович, голмайстора на Първа лига за последния сезон Алекс Колев, португалския защитник Алдаир, бразилския бранител Майкон, нигерийския халф Клемент Икенна и нападателя Мустафа Сангаре.

От своя страна Локомотив София също е с нов треньор - Иван Колев, който замени на поста Красимир Балъков. Легендарният български футболист свърши своята работа в края на миналата кампания и спаси "железничарите" от изпадане, след което двете страни се разделиха. Столичният клуб е и с нов собственик, след като Иван Василев прехвърли своите акции на Веселин Стоянов. Надеждите за Локомотив са най-малкото тимът през този сезон да не трепери за елитния си статут.

В ранния мач се срещат два от тимовете, които се представиха солидно през миналата кампания. Локомотив Пловдив завърши на пета позиция в крайното класиране, докато Арда, които отново са водени от Александър Тунчев, финишираха на осмо място. "Смърфовете" също има нов наставник, след като Любослав Пенев замени Александър Томаш на поста.

Пълна програма за откриващия кръг на Първа лига:

Петък, 19 юли

Черно море – ЦСКА 1948 0:0

Крумовград – Славия 1:0

Събота, 20 юли

19:00, Локомотив Пд – Арда

21:15, Локомотив София – Левски

Неделя, 21 юли

19:00, Ботев Враца – Ботев Пд

21:15, Лудогорец – ЦСКА

Понеделник, 22 юли

19:00, Хебър – Спартак Варна

21:15, Септември – Берое


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна