Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Кодинов: Защо да не задмина постиженията на Николай Бухалов

Ангел Кодинов: Защо да не задмина постиженията на Николай Бухалов
Снимка: Sportal.bg

Надявам се да задмина постиженията на Николай Бухалов, това заяви специално за предаването „На финала“ младата ни надежда в кану-каяка Ангел Кодинов. Спечелилият квота за Игрите в Рио де Жанейро състезател се готви за участие в Европейското първенство, което ще стартира в края на седмицата в Пловдив.

Подготовката мина нормално и съм готов на 100% за първенството. По принцип залагам на всички дисциплини, но най-вече на 1000 м, където ще се боря за титлата. 10 дни след европейското първенство има световно първенство в Беларус, на което също трябва да се представя на ниво, допълни още Кодинов.

Ангел Кодинов е роден на 09.09.1997 г. През миналата година той спечели три медала от европейското първенство в Румъния – два сребърни на 1000 и 500 метра и бронз на 200 м. Извоюва и олимпийска квота и ще участва на 1000 м едноместно кану на Игрите в Рио де Жанейро. Мнозина го определят като наследник на двукратния олимпийски шампион от Барселона 1992 г. Николай Бухалов. Ангел е и най-сериозната ни надежда за медали на Европейското първенство по кану-каяк за юноши и девойки и младежи и девойки до 23 години, което ще се проведе от 14 до 17 юли в Пловдив.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени