Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вечерни бдения във Франция за жертвите на нападението в Ница

Снимка: БТА

В различни части на Франция за тази вечер са планирани бдения и възпоминания за жертвите на нападението в Ница, предаде Асошиейтед прес.
Кметицата на Авиньон Сесил Ел призова за голям митинг пред кметството тази вечер. Подобни митинги ще има и на други места в страната. Възпоминания и бдения ще има и през уикенда в много френски градове.

От утре във Франция влиза в сила тридневен национален траур - третият за последните 18 месеца. Първите два бяха заради нападенията от януари и ноември миналата година в Париж.

В същото време ТАСС разпростарни информация на тунизийският информационен портал "Бизнес нюз", че братът на заподозрения Мохамед Бухлел не вярва той да е извършил атентата в Ница. "Брат ми даже не се молеше. Всеки месец ни пращаше пари да построим къща. Планираха със сина си да дойдат скоро в Тунис на почивка. Досега никой не е потвърдил официално, че става дума за брат ми. Може да е друг човек със същото име и фамилия", казва Джабер Булел.

По данни на тунизийската радиостанция "Джауара" въпросният брат е съобщил, че на снимките, които се разпространяват в социалната мрежа "Фейсбук", не е Бухлел.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна