Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рууни не смята да се отказва от Англия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят на Англия и "Манчестър Юнайтед" Уейн Рууни възнамерява да бъде на разположение на националния отбор за Световното първенство след две години в Русия, очертавайки бъдещето си във футбола, е цитиран самият той в интервю.

Аз съм настроен за участие на Световното първенство през 2018-а година и след него ще мисля какво ще правя, коментира Рууни пред вестник "Дейли Мейл". Но за следващите две години, дали ще бъда капитан, или няма да бъда, аз съм готов да играя за Англия, ако имат нужда от мене, разбира се, добави Рууни.

Англичаните се провалиха за пореден път в типичния си стил на Евро 2016, когато бяха отстранени от Исландия на осминафинал. Рууни беше капитан на тима при тази шокираща загуба и заяви, че вече е говорил по повод участието си с новия мениджър Сам Алардайс, но не и за това кой ще носи лентата.

Вече говорих с него. Не за лентата, както и не за това на какъв пост ще играя, ако играя. Но просто за начина, по който той вижда отбора, за бъдещето на националния отбор изобщо, обясни лидерът на "Юнайтед".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени