Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Август ще е идеален за почивка на море и планина

Снимка: Светла Милчева

Най-топлият месец от годината няма да изневери на себе си и ще ни донесе горещо време. Температурите се очаква да достигнат рекордни стойности през август 2016, но на малко места в страната. 

Средната дневна температура през целия месец ще бъде около 33 градуса. Температурата на водата по морето ще се повиши до 28-30 градуса. Условията за плаж ще бъдат благоприятни, но трябва да се внимава в най-горещите часове на деня, където на места по южното Черноморие температурите ще надвишат 38 градуса.

Очаква ни топло и сравнително сухо късо лято. Това са модерните лета. Всеки ще търси прохладата, защото 1-ви август може да се окаже един от най-топлите дни, коментира за Радио Пловдив климатологът и преподавател в Софийският университет доц. Георги Рачев.

Според него съществени валежи не се очакват

Ще превали за кратко през тази седмица, но като цяло август се очертава без много валежи - под нормата. Сух месец и е време на пожарите, което създава тревога.Трудно може да се направи и дългосрочна прогноза за това дали през август ще има градушки, коментира още специалистът.

 Но според  него такава градушка, каквато имаше в Пловдив през юни, през този август няма да има. 

Цялата прогноза и полезни съвети може да чуете от прикачения звуков файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна