Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът остави на свобода катареца, който провокира напрежение в софийски мол

Снимка: БГНЕС

Съдът остави на свобода катареца Алтхани Сауд Бин Джасен, който наскоро провокира напрежение в софийски мол. Заради сервирана на майка му салата със свинско месо чужденецът изкрещя фразата "Аллах е велик и ще дойде да накаже всички българи”.

Софийският градски съд потвърди определението на Районния съд, който го пусна от ареста срещу парична гаранция от 5000 лева.

Мъжът, който според адвоката му Петър Спасов бил член на кралското семейство на Катар, не се яви на съдебното заседание, защото не искал да бъде сниман:

Предполагам, че на всеки му се е случвало да бъде недоволен от нещо. Това обвинение не е тежко по смисъла на закона. Сигурно заради това съдът постанови парична гаранция и само заради това, че е чужденец, прокуратурата поиска такава мярка. Няма нищо особено в случая. Никой не може да твърди какво му е поведението. Това ще се разбере в края на делото.

Адвокат Спасов заяви, че катарецът е на посещение в България и допусна, че може да е дошъл на почивка. Няма забрана да напуска страната ни.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна