Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приказки в памет на Тодор Колев в "Маймунарника"

Снимка: www.dnevnik.bg

"Пощенска кутия за приказки" и концерт в памет на Тодор Колев – така ще изглежда вечерта в "Маймунарника" в столичната Борисова градина. Разкази на тема "Фалшив герой", изпратени от талантливи българи, ще бъдат изпълнени от известни личности. За "Хоризонт" Гери Турийска, която е сред организаторите на проявата, разказа, че предстои пъстро четене:
 

Имаме много сериозни текстове, много лични и емоционални, свързани с Тодор Колев. Имаме и комедии, обичайно те преобладават.

Тодор Колев е творец, който не подлежи на ограниченията на времето.

Това е втори подобен концерт в памет на актьора.

Относно темата за фалшивите герои, Гери Турийска отбеляза:

Ако ние не ги приемаме, не ги възприемаме, тези фалшиви герои, те няма да продължат своето съществуване само защото са ги показали медиите. Обществото си носи голяма отговорност. Не съм съгласна, че медиите са виновни за всичко.

Въпрос на първите седем години, на възпитанието на хората, на усещането ни за обществото като едно цяло. Дали мислим над идеята, че всичко е свързано и всички сме свързани. Всяко решение, което човек взема, влияе на околните и на средата, в която живее. Много малко хора обръщат внимание на тази мисъл, която е  много основна. Затова и се случват много фалшиви неща, не само да се създават фалшиви герои.

Още за събитието – в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени