Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Девойките срещу Италия на Европейското по волейбол

Димо Тонев
Снимка: CEV

Националките по волейбол до 19 години ще играят срещу Италия за разпределението на местата от 5-о до 8-о на европейското първенство в Словакия. В последния си мач от груповата фаза момичетата на Димо Тонев загубиха с 2:3 (25:22, 15:25, 25:23, 14:25, 8:15) от домакина. Така нашите останаха четвърти в групата и срещат третия тим от другата група – Италия. Вторият мач от същото ниво е Словакия – Германия. Поедителите ще спорят за петото място, а загубилите – за седмото.

Преди мача на нашите Белгия сломи Франция с 3:0 и така си гарантира класиране на полуфинал заедно с лидера в шесторката Турция. От другата група битката за медалите продължават отборите на  Русия и Сърбия. На полуфиналите се срещат Турция - Сърбия, и Русия - Белгия.

За мача със словачките Димо Тонев каза: Една от причините да загубим е, че се поведохме по приспивното темпо на домакините. През цялото време им говорех за това да не се водят по това темпо, защото домакините така са свикнали да играят. Нашият отбор трябва да играе на по-високо темпо. Да се развикат, да се раздвижат вътре и т.н. Не говоря за технически грешки, а вътре да има желание и мотивация. Някой вътре да тръгне и да поведе отбора. Другото са многото грешки, които направихме пак. Без да имаме основание да ги правим. Съперникът не ни принуждаваше да правим грешки. Разбирам, ако са ни били силен сервис, но той бе лек и пак имаме много грешки. След това загубените сервиси от наша страна. Загубихме 24 сервиса! Това е един гейм подарен на съперника. Казах им само да вкарват началния удар, защото словачките нямат големи нападателки, които да ни нападнат така, че да не можем да извадим отзад. И наистина извадихме топки и ги хванахме ги на блок. Но 24 сгрешени сервиса е страшно много. Правих смени, вадих ги вън да видят какво правят, донякъде подейства. След края на третия гейм, когато поведохме с 2:1, им говорех постоянно, че четвъртия трябва да го вземем, не да чакаме тайбрека, но никой не поде инициативата, никой не се раздвижи. Така че, това е положението.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна