Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добромир Драев: Скаутството учи децата на важни неща по забавен начин

Снимка: http://www.scout.bg/
Нашата организация е неполитическа, невоенизирана и образователна организация. Чрез скаутските принципи успяваме да научим децата на важни неща и то не по трудния начин, а чрез игра и забавление. Това разказа в интервю за "Хоризонт" Добромир Драев, председател на Организацията на българските скаути.

Скаутството подпомага научаването децата да бъдат самостоятелни и да взимат решения от най-ранна детска възраст. „Оцелявайки“ те се научават във важните моменти да вземат правилните решения, обясни още Драев, според когото задачите, които се поставят на децата съответстват на тяхната възраст и развитие и дори условията да изглеждат сурови и трудни, справянето с тях дава самочувствие:

Нашата организация не превъзпитава. Това е много важен момент. Много хора си представят, че ние по един или друг начин възпитаваме децата им. Ние допълваме възпитанието, което детето е получило в семейството или в училище. 

Дейностите на скаутите са много близо до природата. Целим да научим децата да я уважават и пазят, разказа още Добромир Драев.

Организацията работи постоянно и целогодишно по интегрирани програми на Световното скаутско движение с деца от 7 до 18 години.

Скаутски клубове действат в 25 града у нас, а сред дейностите е и организирането на хуманитарни мисии.

Повече информация можете да получите на http://www.scout.bg/.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени