Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седма титла за младите ни щангисти на европейското

Снимка: архив

България спечели седми златен медал и общо 12-то отличие на завършващото днес в полския град Нови Томисл европейско първенство по вдигане на тежести за кадети и кадетки.

При 15-годишните щангисти в в най-тежката категория над 94 кг Васил Маринов постигна 134 кг за победата в изхвърлянето, след това спечели и изтласкването с европейски рекорд за възрастта си от 160 кг. Това му осигури златото в общото класиране с двубой 294 кг, което също е рекорд на континента.

Златото е 12-и медал за младите ни щангисти само в двубоите на шампионата в Полша. България вече има 7 златни, 3 сребърни и 2 бронзови отличия. Шампиони са Дияна Димитрова, Стилян Грозданов, Ангел Русев, Кристиян Йорданов, Галя Шатова, Христо Христов и Васил Маринов, със сребро са Ивана Петрова, Надежда Мей и Християн Първановски, а с бронз - Йордан Атанасов и Диян Пампорджиев.

По-късно днес на подиума ще излезе и последният български представител Мартин Тодоров, който ще се състезава при най-тежките 17-годишни щангисти в категория над 94 кг. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна