Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Левски“ отстъпи пред „Галатасарай“

„Левски“ отстъпи пред „Галатасарай“
Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Левски“ не успя да победи турския „Галатасарай“. „Сините“ загубиха с 0:2 контролната среща играна на стадион „Георги Аспарухов“. Двата тима се изправят един срещу друг за първи път след мача помежду им от третия предварителен кръг на Шампионската лига през есента на 2001 година.

Старши треньорът на "сините" не можеше да разчита на българските национали Георги Костадинов, Димитър Пиргов и Александър Александров, а от традиционните титуляри не започнаха още Антонио Аниете, Бабатунде Адениджи, Франсис Нар и Божидар Краев. 

В стартовия състав на носителя на купата и на Суперкупата на Турция започнаха световният шампион с Германия с 48 гола за Бундестима Лукас Подолски, играчите с мачове за турския национален отбор Хамит Алтънтоп, Селчук Инан, Сабри Саръоглу, Дженк Гьонен и Семих Кая, както и белгиецът Луис Каванда, португалецът Жозуе Пешкейра и норвежецът Мартин Линес, които също имат срещи за националните състави на своите страни.

Гостите откриха резултата в 11-ата минута чрез гола на Жозое Пешкейра след асистенция на Лукас Подолски. „Левски“ опитваше да застраши противниковата врата с новите имена в нападение – Галин Иванов и Илиан Мицански. Именно пред първия се откри и първата отлична възможност за гол. В 37-ата минута юношата на домакините бе изведен на отлична позиция от Бурабия, но останал очи в очи с Гюнен не успя да реализира. Малко по-късно отново центриране на Хеан Деса бе засечено с глава от Иванов, но топката не намери целта и така резултатът остана непроменен.

След почивката наставникът на „Левски“ Люпко Петрович пусна в игра Бабатунде Адениджи и Антонио Аниете. Въпреки че създадоха няколко възможности за гол „сините” така и не успяха да изравнят. В 69-ата минута софиянци получиха втори гол. Негов автор бе турският национал Хамит Алтинтоп.

След мача старши треньорът на "Левски" Люпко Петрович заяви, че е доволен от играта на отбора, въпреки загубата: Много съм доволен от тази контрола. Загубихме, но съм доволен от играта и от раздаването на футболисти. Играчите се представихме добре. Срещнахме с много голям отбор, който играе отличен футбол. Бяхме равностоен противник, не им позволихме да ни надиграят. Ние стигнахме до четири положения, но не успяхме да реализираме. Те имаха 2-3 положения и ни вкараха два гола. Просто имат много класни играчи, които не пропускат.Започнахме без шестима обичайни титуляри и Краев, който беше контузен, но вече е възстановен. Понякога е добре да се загуби, за да си извлечеш поуките. В крайна сметка не е срамно да паднеш от Галатасарай. Контузията на Галин Иванов не е сериозна. Той не е подготвен както трябва и проблемът идва от там. Ситуацията с Деса и Мицански е подобна. Те не могат да издържат цял мач. Преди 15 години Левски беше по-добър отбор и бяхме напълно равностойни на Галатасарай тогава. Трябваше да ги победим в Истанбул, Георги Иванов направи два пропуска и паднахме с 1:2. В реванша Георги Иванов пак пропусна при 0:0. Можехме да влезем в групите на Шампионската лига, ако имахме малко повече късмет, завърши Петрович.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна