Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фъргюсън искал да продаде Роналдо на „Барселона“

Кристиано Роналдо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият мениджър на „Манчестър Юнайтед“ - сър Алекс Фъргюсън, е опитал да продаде Кристиано Роналдо на „Барселона“ с една цел - португалецът да не премине в „Реал“ (Мадрид). Това става става ясно от новата биографична книга „Кристиано Роналдо: Биографията“.

През лятото на 2008 г. Фъргюсън е бил бесен от поведението на тогавашния президент на „Реал“ Рамон Калдерон, като „червените дяволи“ дори изпратили писмо до колегите си от „Сантяго Бернабеу“, в което искали да се престане със спекулациите, че Роналдо ще премине в „Реал“. За да предотврати подобен сценарий Фъргюсън е бил готов да продаде Роналдо на всеки друг отбор, стига той да не е „Реал“. И тогава шотландецът е имал разговори с ръководството на „Барселона“, но „каталунците“ не проявили интерес, което накарало Фъргюсън да смени тактиката.

В книгата пише: Кристиано вече беше решил за себе си къде иска да играе. Фъргюсън знаеше, че няма как да го спре, затова му предложи „джентълменско споразумение" - Роналдо да остане на "Олд Трафорд" още една година и ако се представя на ниво и за него дойде рекордна оферта, от клуба да не му правят спънки за трансфера. В крайна сметка се случи точно това и през лятото на 2009-а Роналдо премина в „Реал“ срещу рекордната тогава сума от 80 милиона лири.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени