Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейският комисар Московиси се надява Клинтън да спечели президентските избори в САЩ

Пиер Московиси
Снимка: БГНЕС

Европейският комисар по икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси заяви в понеделник, че се надява кандидатът на демократите Хилари Клинтън да спечели утрешните президентски избори в САЩ, тъй като той вярва, че би била "много труда" съвместната работа с администрация, водена от нейния съперник Доналд Тръмп.

Иска ми се, в името на САЩ, на Европа и на света, ние да нямаме президент на САЩ, който е популист и протекционист, заяви Московиси пред френската телевизия France Info.

Трябва да се има предвид, че Тръмп събра враждебността както на правителствата в Европа, така и на голяма част от останалия свят чрез публичните коментари против постигането на търговско споразумение между ЕС и САЩ. В същото време и редица други високопоставени служители в Европа, подобно на Московиси, подкрепиха Клинтън.

Днешните коментари на Пиер Московиси са факт в момент, когато Европейският съюз е в труден преговорен процес относно постигане на търговско споразумение със САЩ, известно като ТТИП (Трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство).

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени